Pakastehiiri Large (21-30g)

1,12 

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 109.3107 Osasto:

Pakastehiiri aikuinen Large-koko (21-30g).

Pakastettujen jyrsijöiden säilytysaika:

Pakastettuja hiiriä, rottia ja muita selkärankaisia ruokaeläimiä säilytetään samoin periaattein kuin muitakin pakasteita eli vähintään -18°C lämpötilassa, mieluummin pari astetta kylmemmässä. Tällöin pakastetun jyrsijän säilyvyys on verrattavissa muun vähärasvaisen / rasvattoman lihan säilytykseen, minkä suositeltu säilytysaika pakastimessa on 12kk.

Pidempi pakastusaika ei pilaa tuotetta, mutta sen laatu voi heikentyä tuoreempaan pakasteeseen verrattuna lähinnä pakastekuivaantumisen ja vitamiinien hajoamisen kautta.

Pakastetun ruokaeläimen (jyrsijän) sulatus:

Pakastettu ruokaeläin on suositeltavaa sulattaa nopeasti ja käyttää eli syöttää käärmeelle tai muulle eläimelle mahdollisimman pian sulatuksen jälkeen.

Pakastettuja hiirien, rottien ja kanien sulatus on mahdollista uunissa, mikroaaltouunissa tai vesihauteessa.

Uunissa uunissa ja mikroaaltouunissa sulatus on varsin nopeaa ja siistiä kun pidetään huoli siitä, että jyrsijää ei kypsennetä liiassa lämmössä. Uunissa lämpötila säädetään noin 50-60 asteeseen, jolloin uunipellillä voidaan sulattaa varsin nopeasti suurikin määrä hiiriä ja rottia ja suuriakin kaneja. Kun uunin lämpötila ei ole liian korkea, kypsymistä ei tapahdu.

Mikroaaltouunissa voidaan sulattaa kerrallaan muutama jyrsijä periaattessa hyvinkin nopeasti. Tällöin ongelmaksi saattaa uunin tyypistä riipuen kuitenkin tulla se, että jyrsijän ulkonevat osat eli raajat, häntä ja pää sulavat nopeammin ja alkavat paistua, kun taas vartalo on samaan aikaan vielä sisältä jäässä, silloinkin kun käytetään sulatus-asetusta.

Vesihauteessa sulatettaessa sopiva astia tai lavuaari täytetään hanakuumalla vedellä, mihin pakasteet laitetaan kellumaan muovipussissa. Suurempaa määrää sulatettaessa vesi voidaan joutua vaihtamaan uuteen ennen kuin ruokaeläimet ovat läpisulaneita. Hanakuumassa vedessä ei ole kypsentymisriskiä.

Pakastejyrsijän vitaminointi ja nesteytys:

Sulatetun saaliseläimen voi normaalisti syöttää käärmeelle sellaisenaan. Jos ruokaeläin on kuitenkin ollut pitkään pakastimessa ja siinä on havaittavissa selvää pakastekuivaantumista, TAI mikäli hoidettu käärmelaji ei oma-aloitteisesti juo vesikupista, sulatettuun saaliiseen voidaan lisätä vettä injektioruiskulla. Erityisesti passiivisten käärmelajien kohdalla tämä on käytännöllinen tapa varmistaa eläimen riittävä vedensaanti ja vähentää olennaisesti tarvetta kastella käärmettä tai uittaa sitä vesialtaassa juottamistarkoituksessa.

Injektioruiskulla sulatettuun jyrsijään voidaan myös lisätä vitamiineja tai esimerkiksi matolääkitys.

Paino 0,03 kg (kilogramma)
Scroll to Top